Sofar Sounds Oslo 24.03.17

Fredag kveld var det duket for min første Sofar Sounds gig på en kommersiell venue. Det er nemlig ikke bare hjemme hos folk vi har konserter, det blir også inngått samarbeid med diverse steder som ønsker å holde et show. Det jeg forøvrig har glemt å nevne tidligere er at du også kan hoste en Sofar gig hjemme hos deg. Det kan du søke om her! De som hadde fått gleden denne gangen, var Røde Kors Second Hand.

Calvert

Calvert

Calvert, en duo bestående av bror og søster, skulle få åpne showet. Dessverre gikk det her alt for mye tid til stemming av gitar, og snakk på tross av dette. Dette gjorde deres sett til en litt antiklimatisk start på kvelden fordi det hele føltes veldig anstrengt. At det startet slik var veldig synd, for det virket som det kunne blitt en veldig fin opplevelse uten så mye problemer.

Mari Hajem

Mari Hajem

Neste artist ut var Mari Hajem. Hun spiller en form for industriell pop som er vanskelig å beskrive, men lett å høre på. Mari er en artist med mye personlighet og fremstår enormt sjarmerende når hun forteller om seg selv og musikken. Etter mye kritikk om at hun ga for mye av seg selv på scenen, måtte hun lage seg en mystisk scenepersonlighet for det engelske publikumet. Derfor er det deilig både for henne og oss til stede at hun kan være sitt vanlig sprudlende jeg. Hele hennes set preges av en veldig trygghet i det hun gjør. Sammen med gitaristen sin leder hun oss gjennom et godt utvalg av låter som passer godt sammen. I tillegg har hun for anledningen bestemt seg for å gjøre en cover av Highasakite sin låt "God Don't Leave Me". En låt mange har et forhold til, men som hun klarer å gjøre enormt bra med sin vakre stemme.

Still Changing

Still Changing

Still Changing fikk æren med å avslutte kvelden. Med sin rå form for pop-rock viste det seg å være et veldig godt valg. Marius valgte som vokalist bort mikrofon for å bruke rå kraft til å nå ut til publikum. Dette funket til tider veldig bra, selv om det var noe surt på de aller høyeste partiene. De hadde derimot en energi som gjorde at man ikke tenkte noe videre over det. Som band har disse gutta et stort potensiale, og har med rette fått spilletid på flere store radiostasjoner. For oss betød det at vi fikk et fartsfylt show som garantert funket bra som vorspiel for de som skulle videre ut. Vi fikk til og med et ekstranummer, noe de selv ikke var helt forberedt på, men som de gjorde på en veldig overbevisende måte.