Sofar Sounds Oslo 22.03.17

Sofar Sounds 22.03.17 WM-2.jpg

Dette var kanskje den trangeste gigen jeg har vært på så langt. Vi presset 35 stk pluss musikere inn i en liten stue. Det var dog en veldig hyggelig kveld og det virket ikke som det plaget de oppmøtte at det var litt i overkant trangt.

Haakon Elingsen

Haakon Elingsen

Haakon Ellingsen ga ut sin første EP i '93, og det var heldigvis en i publikum som var født da så Marte kunne gjøre jobben sin og påpeke det! Han startet kvelden på en fin måte med rolig norsk-på-norsk folk-pop. Med lang erfaring var det en veldig bra framførelse. Spesielt fint var Gaute på gitar ved siden av. Perfekt musikk for en søndag.

NORA NOR∆

NORA NOR∆

NOR∆ er en av de vanvittig positive overraskelsene man får ved å dukke opp på en Sofar gig. Hun har en bakgrunn i jazz og klassisk musikk, men har en sound som beskrives som trip-hop/elektronisk. På toppen av dette kommer en stemme som ikke kan karakteriseres som annet enn helt fantastisk. Vokalen er enormt stødig gjennom hele settet, både høyt og lavt. Etter å ha bodd i England i flere år har hun også opparbeidet en så god aksent at selv innfødte engelskmenn ikke kunne høre at hun er norsk. Hun gir oss sine egne originallåter pluss en cover av Titanium, som hun etter min mening gjør bedre enn originalen!

BJARNE

BJARNE

De hadde hentet inn BJARNE med sin nordiske elektro-pop til å avslutte kvelden. Settet bar dessverre litt preg av at han slet med nerver. Noe som er ganske forståelig med tanke på at det var kun hans andre konsert. I tillegg til det måtte han spille keyboard, noe han ikke gjør til vanlig. Sett bort fra dette var det lett å høre at han har et talent, og med tiden kommer han til å bli en dyktig liveartist. Og alt i alt var det en hyggelig avslutning på kvelden!