Sofar Sounds Oslo 19.03.17

Sofar Sounds i Oslo har utvidet programmet sitt veldig i det siste, og med elleve show i Mars er jeg så heldig å få skyte fler av dem. Det blir fire på rad framover! Og det første av dem var denne søndagen med tre band som er helt ferske for meg, i en veldig liten stue. Det var en veldig fin og intim stemning.

Simen Mitlid

Simen Mitlid

Simen Mitlid, en utrolig rolig og avslappet type, startet kvelden med sin varme, "skandinaviske furuskogsmelankoli". Dette er en beskrivelse jeg føler treffer musikken han spiller godt, for man får veldig lyst til å dra ut i skogen, sette seg rundt et bål og høre på denne musikken. Spesielt sjarmerende er det når han prøver å snakke litt mellom sangene, men stort sett roter seg bort litt. Dette er ikke på noe vis negativt, men bidrar heller til den gode følelsen.

Bedford

Bedford

Bedford består for kvelden av to dyktige kvinner som tilfeldigvis ikke har spilt sammen på over halvannet år. Hvor lenge de rakk å øve sammen før de skulle spille for oss? Omtrent to dager. Noe man ikke legger merke til i det hele tatt, for det var en fantastisk vakker opplevelse. Fredelig pop-folk som fremføres på en måte som fører oss alle inn i en heller bedagelig tilstand.

Klondike

Klondike

Klondike avslutter showet slik man skal avslutte en kveld! De lager noe så sjeldent som afropop og spiller, som de sier selv, musikk man lytter til med hoftene. De tar heller ikke feil, for dette er farlig fengende. Smilene sitter løst hos publikum og det er knapt en person som ikke smiler når de avslutter settet sitt. Hvis det hadde vært plass til å danse, er det en fare for at det hadde blitt dansing!

Jeg har virkelig blitt en stor fan av konseptet til Sofar Sounds, og jeg er enormt glad for å være en del av teamet som får gjøre dette! Og jeg vil derfor sterkt oppfordre dere til å gå inn å sette dere opp på et show eller to for å få en fin opplevelse. Datoene for April er nå også ute! Her vil du ikke finne noen som snakker eller bråker mens artistene spiller. Musikken og godt stemning er alltid i sentrum! Jeg håper å se noen av dere der neste gang!