Sofar Sounds 17.02.17

Sofar Sounds konserten i går må være det man kan kalle en perfekt avslutning(eller start) på fredagen. Det var innredet et rom hos Oslo Teatersenter med de sedvanlige putene på gulvet. Det er også dette som gjør Sofar Sounds til et så bra konsept. Man kan alltid forvente en hyggelig atmosfære. Artistene som spiller har også en bredde som utfyller hverandre veldig godt. Dersom du aldri har vært på et slikt show, gå inn og registrer deg. Det er noe man bare må oppleve!

Amerikanske Sojourne, som for anledningen bare var Trina, startet kvelden med progressiv soul. Det første hun gjør er å stille seg opp helt alene, uten noe musikk, og synger en vakker låt jeg er sikker på traff de aller fleste på en eller annen måte. Dette følger hun bl.a opp med å leke seg gjennom en splitter ny låt som handler om tiden i Oslo, og en vakker cover av Alicia Keys.

Deretter er det Ester Adele sin tur til å underholde de som har møtt om. Noe hun gjør til gangs med sin enormt uformelle personlighet. Vi får bl.a en historie om hvordan den ene låten hun spiller er en hun setter på når hun har med besøk hjem. Latteren sitter løst hos publikum hver gang hun forteller noe av opphavet til sangene og mangel på navn til disse. Framførelsen hennes derimot er sjelfull og selv om det til tider kan være litt rustent, bidrar dette bare til sjarmen hennes. Dette er en artist jeg absolutt anbefaler å sjekke ut!

Jens Andersson får æren av å avslutte en vellykket kveld. Den første låten introduseres med et innhold vi alle garantert kjenner oss igjen i. "Denne låten går ut til alle de som jobber, eller har jobbet, med noe og tenkt: Det her er fullstendig meningsløst!" Fra det punktet hadde de alle i sin hule hånd. De spiller en salig blanding av svensk pop, soul, blues og folkrock, en mix det er sjeldent å høre! Spesielt er det sjeldent at de trollbinder alle slik de gjør her.