Norsk musikkbransje

Nå etter at jeg dekket By:Larm sitter jeg igjen med noen tanker jeg har reflektert litt over. Det er et gjennomgående tema på samtlige festivaler og andre arrangementer jeg har vært med på. Det er også noe jeg har hørt blitt nevnt i opptil flere radioprogrammer. Hva det er? Jo det er nemlig det faktum at det virker som norske artister støtter voldsomt opp under hverandre, mer enn man kan forvente. Det gjelder så klart også andre bransjer, men har spesielt lagt merke til hvordan artistene vi har backer hverandre.

Bl.a så jeg både Silje(Bendik) og Izabell opptil flere ganger på forskjellige scener og under forskjellige sjangere. Julie Bergan og Astrid S dukket selvfølgelig opp på hverandre sine konserter. Sist under Mablisfestivalen var det mange artister som var ferdig med sine konserter, eller til og med hadde spilt dagen før som ble igjen for å se de som skulle spille senere. Under Slottsfjellfestivalen var det veldig mange som dukket opp selv om de ikke skulle spille selv.

Sigrid

Sigrid

Detter er kanskje noe de aller fleste tar for gitt, men jeg synes dette er en veldig fin kultur vi har gående. Personlig gjør dette meg veldig glad. At artister støtter hverandre på tvers av sjangere, spilletider og ikke minst avstand synes jeg viser ekte musikkglede og en genuin interesse for musikken. At man kan glede seg så mye på vegne av andre er vakkert.

Stadig ser jeg at så mange går ut både i media og sosiale medier med positiv omtale og ektefølt ros om hverandre. Dette er en trend jeg virkelig håper fortsetter i en årrekke. Den dagen vi slutter å støtte hverandre, kommer musikken til å miste noe viktig. Og med de avsluttende ordene vil jeg rose alle artister som er flinke til å sette pris på de rundt seg!