Epica

Som en liten pause fra By:larm skulle jeg se og fotografere Epica for første gang på lørdag. De er et symfonisk metal band fra Nederland som har holdt på siden 2002. For mange er de et stort band som prøver å nå tilbake til gamle høyder i en sjanger som ikke er like populær som den en gang var. Nå avsluttet de en kort runde med konserter i Nord-Europa, hvor Oslo var nest siste stopp. Senere i vår skal de spille både i Asia, Sør-Amerika og ta en ny runde i Europa.

Epica blir effektivt frontet av Simone Simons og Mark Jansen. De entrer scenen på Vulkan Arena til voldsom jubel fra en fullstendig fullsatt sal. Fra første stund er det hår over alt, da det er en stor del av deres image. Det er nevnte Simone som er den mest fremtredende scenepersonligheten med sitt flammende røde hår. Hun beveger seg mye på scenen og interagerer veldig fint med de andre medlemmene i bandet. De har med seg et enormt bra lysshow som ikke er så vanlig å se på disse mellomstore scenene. Dette gjør opplevelsen enda bedre både for meg som fotograf og publikummer. 

Jeg rakk dessverre ikke se mer enn de fem første låtene, men jeg kan med trygghet si at basert på den trygge følelsen man satt igjen med på den korte tiden var det ingen i publikum som dro hjem skuffet.

Fullt album med bilder kan finnes her.