By:Larm Fredag og Lørdag

Jeg gikk i gang med fredag på By:larm ved godt mot! Det fine ved å ha satt opp et program på forhånd var at jeg hadde god kontroll på hva jeg skulle, og når jeg skulle det. Og på den måten unngå mest mulig stress.

Først ut denne kvelden var to band som var en del av By:Larm Black, en ny del av festivalen som  konsentrerer seg rundt den mørkere og hardere delen av musikken. Personlig synes jeg dette var en veldig god ide og mange som synes By:Larm fokuserer for mye på populærmusikk vil nok være enig med meg. Derimot hadde de ikke fått opp så mange band jeg har noe forhold til. 

Okkultokrati, som spiller en form for metal som ikke treffer meg helt, var et av disse bandene. Sceneopptredenen virket relativt tam og litt for trygg. Heller ikke lysshowet var noe spesielt.

Okkultokrati

Okkultokrati

Neste band på lista var Carnival Kids, et band jeg har et veldig godt forhold til. De var urørtfinalister i 2014, og har hatt låter listet på Nrk P3. Etter at de slapp sitt første album i 2015 har jeg ventet spent på oppfølgeren, som de praktisk nok skulle slippe samme kveld som de skulle spille. I tillegg var dette deres første konsert i Norge på over et år. De brukte litt lenger tid på lydsjekken enn antatt, men vi fikk igjen for det når de setter igang konserten. Lyden er nemlig veldig behagelig og vokalen er sterk. De holder et enormt sterkt show og Eric som frontmann er både høyt og lavt med en energi det er vanskelig å følge. Både deres opptreden på scenen og produksjon gjør dette til et av festivalens høydepunkt for min del.

Carnival Kids

Carnival Kids

JOY er en svensk rapper jeg ble anbefalt av en venn å se. Hun har et eget sound og gjør det på svensk med en distinkt skånsk dialekt. Hun er relativt fersk, men har siden hun slo gjennom høsten 2014 rukket å samarbeide med store svenske artister som Maskinen, Lilla Namo og Timbuktu. Hun går på scenen til et fullsatt John Dee som summer av forventning. Hun virker ikke å affiseres av presset og leverer et veldig bra show! Hun karakteriseres av en gul emoji som projiseres mot bakgrunnen og henne, et trekk ikke alt for mange gjør men som kler hennes opptreden godt. Hun er energisk og klarer å få med seg publikum.

JOY

JOY

Etter å ha sett Julie Bergan på Rockefeller skjønte jeg at det skulle bli vanskelig å følge opp en så sterk konsert. Hun når ikke helt opp til den samme klassen hun hadde kvelden før, men holder fortsatt en meget spenstig og godt fremført gig. Det var nok ingen som dro derfra skuffet den kvelden heller!

Julie Bergan

Julie Bergan

Sist ut for fredag var svenske Skott som nærmer seg et internasjonalt gjennombrudd. Dette var en artist jeg ikke hadde noe forhold eller forventninger til. Derfor var det en veldig positiv overraskelse da hun møtte opp med en veldig god stemme og sjarm. Det var en behagelig avslutning på kvelden med hennes mørke, elektroniske pop.

Skott

Skott

Lørdag ble en veldig kort dag og avslutning på By:Larm for min del, da jeg hadde en konsert som ikke var forbundet med festivalen i tillegg. Hverken Anna Of The North eller NO.4 klarte helt å leve opp til forventningene for kvelden. Anna virket til tider veldig uengasjert gjennom mye av showet, på tross av at hun prøvde å appellere til publikum. Dog holdt de begge fine konserter og jeg ser de gjerne igjen ved en senere anledning.

Anna Of The North

Anna Of The North

NO.4

NO.4

Album med alle bildene kan finnes her og her!