Video

Bilder Nordic x AAA

Nå har det vært stille her en stund, men etter at jeg var ferdig med eksamen for første året på Bilder Nordic tok jeg meg en velfortjent "sommerferie". Jeg vil derimot vise dere det jeg gjorde på den praktiske delen av eksamen, som jeg er helt sikker på at dro opp alle karakterer. Jeg sitter nå igjen med A(!!) i samtlige mulige karakterer fra denne eksamen. Ikke minst sitter jeg igjen med det beste arbeidet jeg noen gang har gjort.

Og jeg må jo selvfølgelig rette en enorm takk til Marie som var modell, inspirajson og drakraft for dette! Marie er en av de personene som klarer å inspirere deg bare med sitt nærvær. Som sikkert synes i arbeidet.

Legg veldig gjerne igjen en tanke om hva du synes!

Først ut er en video som skulle være dokumentarisk, og gjengi følelsen av norsk sommer. (Sjekk forresten ut resten av musikken til Ivan Ave. For en fantastisk artist vi har i han!)

Deretter en moteserie hvor vi skulle gå ut fra sitatet "We need the tonic of wilderness. We can never have enough of nature". Håper virkelig du vil scrolle deg gjennom disse 8 bildene. Det er noe av det beste arbeidet jeg har gjort.

MarieNoreger_WEB001.jpg
MarieNoreger_WEB002.jpg
MarieNoreger_WEB007.jpg
MarieNoreger_WEB008.jpg

Admiral P - So Sweet!

Videoen kan sees nederst i innlegget!
Da var øyeblikket de aller fleste av oss ved første året på Bilder Nordic har ventet på! Perioden med musikkvideoproduksjon er over, og premieren på alle videoene gikk kjempebra. 730.no gjorde en sak både på musikkvideoen og dokumentaren vi lagde til prosjektet!

Jeg og min gruppe har jobbet med Admiral P på hans nyeste singel, So Sweet. Det har vært syv ekstremt lærerike uker på så mange områder utover det rent tekniske. Man ender opp med å lære så mye om seg selv og andre når man jobber så tett.

Vi var ekstremt heldige som fikk så mange dyktige folk med oss på laget, og uten dere kunne ikke denne produksjonen vært gjort. Dermed vil jeg takke alle for innsatsen dere la ned!

Håkon Smeby - Tigger
Vilde Opeide - Danser
Idar Vollvik - Dresskledd mann
Kristina Bjørstad - Sminke
Mina Lindberg Lia - Sminke
Pål Rygh - Dørvakt
Kikki Sandersen - Syklist

Vi må også takke Cafe Sør for lån av lokalet deres, og alle de flotte statistene som tok seg tid til å hjelpe oss!

Og sist men ikke minst må jeg nevne de fantastiske folkene jeg har fått jobbe sammen med!
Anniken Aadalen
Bjørnar Morønning
Niklas Mørkland
Diego Muñoz

Håper dere liker videoen! Si gjerne hva dere tenker!

Breathe

Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre en form for video prosjekt, og endelig fikk jeg muligheten til det gjennom en oppgave på skolen. Ivan Ave er en av de beste rapperne vi har i Norge, og jeg har elsket låta Breathe i lengre tid, så det var et ganske enkelt valg for meg.

Da jeg hadde funnet konseptet mitt, var det en veldig enkel sak å velge modell. Marie er en herlig person og har et virkelig smittende humør, noe jeg føler gjorde henne perfekt for det jeg var ute etter.

P3 Spanderer!

Jeg elsker som kjent live musikk, og det er ikke eksklusivt til konserter. P3 Spanderer er et konsept jeg liker veldig godt! Dessverre blir det ikke gjort ofte nok. Det går rett og slett ut på at P3 tar en artist ut i et litt uvant miljø og gjennomfører et one-take opptak på en utvalgt låt. Jeg har gått gjennom og funnet mine personlige favoritter som jeg tenkte å dele.

Dagny - Backbeat. Hvis du ikke blir i godt humør at utstrålingen til denne herlige nordlendingen tror jeg det er noe alvorlig galt!

Ivan Ave - Obedience + Keep Looking. Ivan er en av Norges uten tvil råeste rappere. Musikken hans passer perfekt til å sykle rundt i et solfylt Oslo.

Don Martin - Ordfører. Jeg er stolt av å være oppvokst i Groruddalen!

Honningbarna - Opp De Nye Blanke. Det er herlig å se Honningbarna i en så nedstrippet versjon.

Sigrid Raabe - Known You Forever. Sigrid med sin særegne stemme pre-mega hit! Hun har heldigvis beholdt sjarmen og sitt fantastiske talent selv om hun har et nogenlunde nytt image.

Første tanker rundt filming

Her kommer en litt teknisk post, men håper det er ok. Ettersom jeg har prøvd å filme mer, har jeg også fått oppleve en evig kamp videografer uten spesielt stort budsjett sliter med. Nemlig å få video uten så mye rystelser fra bevegelse, eller rett og slett at man er skjelven. Jeg har fått mye hjelp av Christoffer som er helt rå på video, og det har hjulpet veldig mye på kort tid! Har to veldig klare tanker, som jeg kanskje allerede burde visst. Men:

1. Unngå å filme håndholdt på lange brennvidder. Personlig begynner jeg å slite ved brennvidder over 70mm. Spesielt om jeg bruker objektiver uten innebygd bildestabilisering. Jeg har hatt variert suksess ved 200mm så lenge det er brukt objektiv med stabilisering. Noe blir brukbart, og noe rett og slett ubrukelig.
2. Bruk objektiver med innebygget stabilisering! Personlig trodde jeg ikke det hadde mye å si, men det har mye å si! Jeg har testet både med 24mm, 35mm og 70mm uten stabilisering, og 15-30mm med. Det er ingen tvil om at sistnevnte var det som ga absolutt best resultat. Spesielt med tanke på at det ikke alltid funker så bra å fikse rystelser eller ujevne bevegelser under etterbehandlingen.

Under er en video med et par klipp jeg gjorde med Tamron sin 15-30 med innebygget stabilisering. Det er også fjernet litt ujevnheter i Adobe Premiere. Jeg er forbauset over hvor mye forskjell det faktisk utgjør. Det er dog en god nyhet for meg som gjør så mye foto og video på sparket og ikke alltid har mulighet til å ta med en glidecam eller stativ.