Personlig

Bilder Nordic x AAA

Nå har det vært stille her en stund, men etter at jeg var ferdig med eksamen for første året på Bilder Nordic tok jeg meg en velfortjent "sommerferie". Jeg vil derimot vise dere det jeg gjorde på den praktiske delen av eksamen, som jeg er helt sikker på at dro opp alle karakterer. Jeg sitter nå igjen med A(!!) i samtlige mulige karakterer fra denne eksamen. Ikke minst sitter jeg igjen med det beste arbeidet jeg noen gang har gjort.

Og jeg må jo selvfølgelig rette en enorm takk til Marie som var modell, inspirajson og drakraft for dette! Marie er en av de personene som klarer å inspirere deg bare med sitt nærvær. Som sikkert synes i arbeidet.

Legg veldig gjerne igjen en tanke om hva du synes!

Først ut er en video som skulle være dokumentarisk, og gjengi følelsen av norsk sommer. (Sjekk forresten ut resten av musikken til Ivan Ave. For en fantastisk artist vi har i han!)

Deretter en moteserie hvor vi skulle gå ut fra sitatet "We need the tonic of wilderness. We can never have enough of nature". Håper virkelig du vil scrolle deg gjennom disse 8 bildene. Det er noe av det beste arbeidet jeg har gjort.

MarieNoreger_WEB001.jpg
MarieNoreger_WEB002.jpg
MarieNoreger_WEB007.jpg
MarieNoreger_WEB008.jpg

Metallica

Dersom du hadde spurt de som har kjent meg lenge om hvilket band som som definerer mitt musikalske liv, tror jeg 70% ville svart Metallica. De har fulgt meg siden jeg var 10 år, i Nord Norge og fikk høre Master of Puppets og Battery for første gang. Siden den gang har jeg vært hekta. Som de aller fleste Metallica fans er jeg ikke overbegeistret for det nyeste materialet deres, men hvem bryr seg. Det gamle er tidløst! Dette ble fjerde gangen jeg ser dem, men første gang jeg fikk fotografere dem. En drøm som gikk i oppfyllelse.
Selve opplevelsen av å skulle ta bilder av dem live ble et lite antiklimaks da vi var i Telenor Arena (...) og måtte stå 50 meter unna. Men på tross av det koste jeg meg veldig selv om det var trist å måtte gå etter tre låter.

20180502_Metallica0306_WEB.jpg
20180502_Metallica0178_WEB.jpg
Jeg elsker hvordan James står i bakgrunnen og ser utrolig lite imponert ut!

Jeg elsker hvordan James står i bakgrunnen og ser utrolig lite imponert ut!

20180502_Metallica0545_WEB.jpg
20180502_Metallica0673_WEB.jpg
20180502_Metallica0250_WEB.jpg

Farvel 2017 - Hallo 2018

ADVARSEL: Langt innlegg!
Jeg tenkte jeg skulle ta dere med gjennom en kort (les: lang) oppsummering av mitt 2017.

Bildemessig har dette året vært rimelig bra. Etter at jeg ble arbeidsledig i slutten av 2016 har jeg hatt mye tid til å fotografere, og tok valget om å begynne på Bilder Nordic! Det er forøvrig et av de beste valgene jeg har tatt på lenge.

På Bilder Nordic ble jeg kjent med denne kraftpakken av et menneske, en av de hyggeligste personene du kommer til å møte. Det er trist at hun forlot klassen nå til nyttår, men har lovet å komme innom på besøk! Du blir savnet Marie!

Jeg har hatt gleden av å jobbe ganske tett med Silje, som dere sikkert vet og forhåpentligvis ikke er lei av enda. Ser fram til å jobbe mer med henne!

20171017_SiljeNæss_DM-275_WEB_Fullsize_WEB_RECAP.jpg
SiljeNæss 08.10.17-3_WEB_RECAP.jpg
Silje Næss 2048-5_WEB_RECAP.jpg

Jeg var på min første Sofar gig og tok mine første bilder for de. En annen veldig god avgjørelse! Det er en helt fantastisk familie å være en del av!

_AEE1756_WEB_RECAP.jpg

Green Day spilte i Oslo Spektrum, og var en av de første store konsertene jeg fikk være med på for året.

Dagny er en av mine favorittartister, både musikalsk og å fotografere. Jeg fikk se henne tre ganger live, og det var allikevel ikke på langt nær nok. Hun har en fantastisk sjarmerende personlighet som skinner gjennom i alt hun gjør.

H&M LM Musikkfest 2017-117_WEB_RECAP.jpg
FullSize-Dagny-4_WEB_RECAP.jpg

Sigrid noterte seg med fire konserter for meg, og det er vel ikke så mye mer å si enn at denne herlige sunnmøringen kommer til å ta over verden!

FullSize-Sigrid-15_WEB_RECAP.jpg

Jeg har vært så heldig at jeg har fått fortsette å jobbe med Anette Marie.

AnetteMarie-7_WEB_RECAP.jpg

Jeg fikk min første betalte konsert jobb da jeg dekket Oslo Sommertid. Der var det forøvrig helt kaos på et stappfullt Voldsløkka! Det var vel ikke annet å forvente når Marcus og Martinus var headlinere? (Her traff jeg også en over snittet hyggelig sikkerhetsvakt. Greit å ha noen å snakke med når man roter rundt en hel dag alene!) 

Oslo Sommertid 2017-WEB-84_WEB_RECAP.jpg
Oslo Sommertid 2017-WEB-124_WEB_RECAP.jpg

Izabell, som de aller fleste vet, er en av mine absolutte favoritter. Derfor var det spesielt moro å se henne spille på hjemmebane under Mablis Festivalen! Det var også første gang jeg fikk gå opp på scenen og ta bilder(takk!). Hun gjorde også en fet gig under H&M Loves Music i Oslo.

Mablis band dag 2-61_WEB_RECAP.jpg

Jeg fikk bare se Bendik en gang i år, men jeg har klokketro på at 2018 blir hennes år! Det var spesielt å se henne spille med Oslo Hitensemble. Låtene fikk en helt annen følelse.

At Paramore skulle headline Slottsfjell var noe av det jeg så mest fram til hele sommeren. Jeg har vært glad i dem lenge, og kun sett dem live en gang tidligere. Derfor var det utrolig gøy at jeg også fikk fotografere dem denne gangen!

FullSize-Paramore-6_WEB_RECAP.jpg
FullSize-Paramore-5_WEB_RECAP.jpg

Gabrielle stod for en av årets beste konserter da hun spilte på Slottsfjell! Undertegnede hadde muligens tårer i øynene under store deler av denne.

FullSize-Gabrielle-4_WEB_RECAP.jpg

Å ta bilder med Anna var et av årets høydepunkter. Hun er altså så vanvittig god foran kameraet. Uten tvil en av de dyktigste modellene jeg har hatt gleden av å jobbe med!

20171003_AnnaElise_312_WEB_Fullsize_WEB_RECAP.jpg

Jeg kunne fortsatt dette innlegget i evigheter, men for å ikke gjøre det uutholdelig langt avslutter jeg her med et slideshow med mine resterende favoritter fra året som har gått.
Jeg vil rekke en stor takk til alle som er nevnt over, alle som støtter meg til daglig, alle som har hjulpet med diverse shoots og dere som er innom her for å se hva jeg driver med.
TAKK!

Filmrull nr. 1

Det tok sin tid, men endelig har jeg fått scannet bildene fra den første filmrullen jeg leverte til fremkalling! Mtp. at det var den første filmen jeg har skutt og fått 100% av filmen fremkalt, var det helt ok at ca 50% av bildene ble brukbare. Jeg merker at det er uvant å fokusere manuelt, men det kommer med tiden! Spesielt morsomt var det kanskje å se bildene av Anna som som alltid gjorde en fantastisk jobb.
Jeg skyter 35mm film med et Minolta XG-1 med et 50mm f/1.7 objektiv.

2017_35mm_AnnaElise_05.jpg
2017_35mm_AnnaElise_03.jpg
2017_35mm_AnnaElise_01.jpg
2017_35mm_OsloSentrum_02.jpg

Sofar Sounds: En utvidet familie

Jeg har skrevet mye om Sofar Sounds tidligere. Det er ikke noen hemmelighet at det er et konsept jeg liker og støtter helhjertet. Det man kanskje ikke tenker så mye over er folkene bak konseptet! Jeg kan med hånden på hjertet si at disse folkene er noen av de hyggeligste man noen gang kommer til å møte! Dersom man er så heldig og blir en del av denne utvidede familien, har man nettop det, en ekstra familie. Alle tar vare på hverandre, stemningen under shows er uten unntak alltid fantastisk og de sosiale kveldene er utrolig trivelig. Jeg føler meg enormt priviligert som har fått bli kjent med så fine folk! (Har ikke bilde av alle, sorry!)

201709_Sofar Sounds_0913_0012.jpg
Sofar Sounds 05.04.17-9.jpg
Marlen-2.jpg