Sofar Sound

Sofar Sounds x Amnesty : Give A Home

Det var enormt gøy å få være en del av samarbeidet mellom Sofar Sounds og Amnesty. Sofar er til vanlig et spesielt konsept, men det var ekstra gøy denne kvelden. Klondike er et av de beste livebandene som spiller regelmessig, og de skuffet heller ikke når det gjaldt som mest. Både Valborg og Mikhael Paskalev har en unik sound og holdt to veldig, veldig gode konserter. Det var også spesielt å høre Elvic sin historie om hvordan han hadde blitt så godt tatt imot i Norge når han kom hit.

Klondike_AleksanderEspelid-21.jpg
Klondike_AleksanderEspelid-13.jpg
Klondike_AleksanderEspelid-17.jpg
MikhaelPaskalev_AleksanderEspelid-25.jpg
MikhaelPaskalev_AleksanderEspelid-26.jpg
Elvic_AleksanderEspelid-27.jpg

Sofar Sounds: En utvidet familie

Jeg har skrevet mye om Sofar Sounds tidligere. Det er ikke noen hemmelighet at det er et konsept jeg liker og støtter helhjertet. Det man kanskje ikke tenker så mye over er folkene bak konseptet! Jeg kan med hånden på hjertet si at disse folkene er noen av de hyggeligste man noen gang kommer til å møte! Dersom man er så heldig og blir en del av denne utvidede familien, har man nettop det, en ekstra familie. Alle tar vare på hverandre, stemningen under shows er uten unntak alltid fantastisk og de sosiale kveldene er utrolig trivelig. Jeg føler meg enormt priviligert som har fått bli kjent med så fine folk! (Har ikke bilde av alle, sorry!)

201709_Sofar Sounds_0913_0012.jpg
Sofar Sounds 05.04.17-9.jpg
Marlen-2.jpg

Sofar Sounds Oslo 12.05.17

Nå er det en stund siden det kom noe nytt fra meg, men det har helt ærlig ikke skjedd så mye. Sofar eventet den 12. mai var derimot et lite høydepunkt! Jeg skulle finne ut at jeg hadde fotografert Lotus og Beatur fra Awesomnia så tidlig som tilbake i 2013! Det var en hyggelig overraskelse, men også godt å se at jeg har utviklet meg mye siden den gang! Her kommer oppsummeringen fra kvelden!

Sofar Sounds Oslo 05.04.17

Nå er det en liten stund siden jeg har skrevet om et Sofar event, selv om jeg har vært på et par av dem i mellomtiden. Vi har hatt noen show med enormt fulle hus, noe som er veldig gode nyheter for Sofar. Spesielt med tanke på at vi har økt antallet konserter betraktelig siden starten av året. Fortsett å melde dere på! Kan garantere at du ikke vil angre.

The Pinkertons startet kvelden på onsdag. Det er et band jeg har sett før og hadde høye forventninger til. De spiller en form for garasjerock med en litt særegen vokal det er lett å følge. Et band som dette skal være en god match for en slik setting og de skuffer ikke. De holder liv i publikum og får gulvet til å riste i leilgiheten. De framstår som veldig enkle å like.

Nessi Gomes er på besøk under hennes lille turne rundtom i verden. Etter å ha spilt for oss skulle hun videre til København. Etter en hurtig start på kvelden toner hun det kraftig ned med en sår singer-songwriter folk musikk. Dette traff mange av de oppmøtte midt i hjerterota for det var flere blanke øyne å se. Hun føles veldig alene der hun står, men stemmen hennes brer seg fortsatt rundt i hele leiligheten.

Æren av å avslutte kvelden skulle gå til Acres Wild, et band som startet som et gitar-akustisk band, men som ble enige om å gå over til el-gitar-akustisk. Eller noe sånt. Selv om det er litt vanskelig å følge den beskrivelsen, var musikken veldig behagelig å følge. Rolig og lett indiepop av noen karer med godt humør som vet hvordan de frir til et intimt pubikum. En verdig avslutning på kvelden!

 

 

Video. En ny satsning?

Det har blitt mange Sofar Sounds show på meg i det siste. De siste to ukene har jeg vært på fem stk, og har en igjen i morgen. Siden jeg ikke har klart å finne meg en jobb enda, er det veldig fint å ha noe å gjøre om kvelden. Det føles også bra å kunne gjøre så mange konserter nå som jeg har tid, spesielt med tanke på at det kan bli lenger mellom hver gang når jeg klarer å kapre en jobb. Nå utvides også fotograf teamet hos Sofar, så vi blir fler som dekker dem.

Jeg har brukt veldig mye av tiden på dagtid de siste dagene til å se på Jon Olsson sine videoblogger. Jon er en kjent svensk skikjører som har vært profesjonell i 20 år. Selv om han har vært på Youtube lenge, har han det siste året startet en seriøs vlog hvor han legger ut en video hver dag. Han har for det meste med seg folk dedikert til filming og klipping, men gjør også mye av jobben selv. Dette har virkelig gitt meg motivasjon til å prøve å bli bedre på video selv. Noe som jeg føler vises i den siste oppsummeringen jeg gjorde fra Sofar Sounds showet den første April. Det er første gang jeg har valgt musikk og klippet til den framfor å bare klippe uten mål og mening. Personlig synes jeg dette ble et mye bedre resultat og jeg gleder meg til å prøve meg på mer video framover!

Håper dere vil se videoen og gi meg en tilbakemelding på hva dere synes!